egalitatea femeie-barbat

Barbatii sunt mai buni decat femeile? Nu,nu sunt. Asa cum nici femeile nu sunt mai bune decat barbatii. Nu. Deloc. Si nici macar egali,pentru ca este,practic imposibil. Ei trebuie luati ca atare,nu ca si oponenti. In mintea unora trebuie sa existe permanent un conflict. Intre barbati si femei,intre blonde si brunete,intre slabi si grasi,intre scaune si petarde,intre canapele si pietrisuri. Conflict sa fie,sa se bata neantdertalianu' cu cineva.Revenind la problema,femeia nu poate fi mai buna decat barbatul,pentru ca, fizic, nu are cum. Sunt destule in lumea asta care sustin cu ardoare ca: "daca femeile nu ar fi tratate ca niste sclave", "daca ar fi fost ascultate de pe atunci"... daca as fi fost blonda,inalta, si as fi avut 13 vile. Si m-as fi nascut intr-o joi. Dar nu m-am nascut joia. Tot bruneta raman. Tot 1.60. Nu aveam cum. E imposibil ca femeia sa fie egala barbatului.O stim cu toti. Nu are rost sa ne ofticam. Asa cum nu are rost sa te crezi superior pentru ca ai muschi si ceva in plus.Considera-te superior daca reusesti,cumva, sa iesi din randul anonimatului si sa faci,intr-adevar, ceva important. De ce sunt mult mai multi inventatori,oameni de stiinta barbati? E la mintea cocosului. Femeia e facuta sa stea cu copii,si daca mai aud "emancipate" care considera ca femeia e sclava daca gateste si are copii,nu stiu ce fac. Nu d-aia esti femeie? Nu din cauza asta poti naste? Daca era egalitate totala,pe care fizic v-o doriti, atunci si barbatii aveau burtile la gura in lumina soarelui. Nu spun ca femeia tre' sa fie in umbra,pentru ca nici asta nu e normal. E fiinta,nu sclav. Ideea total ceausista( Elena a lu' Ceasca era considerata "femeia puternica din spatele barbatului puternic") e eronata. Dar in locul unei reactii firesti,a aparut un concept total gresit,in care,aparent, femeia e egala barbatului,-face munca lui-. De ce spun gresit? Pentru ca a fost inteles-si inca este- in acest fel. Femeia delasatoare,betiva ,curva,proasta,imaginea-tipar. Femeia ca obiect sexual. Toate acestea apar drept puncte tari ale femeii emancipate.Se pare ca, dorinta aceasta de apartenenta la un grup nascut castigator, e molipsitoare. Poti fii o tarfa ordinara,o proasta infecta sau o femeie de succes,asa cum poti fii un betiv ratat si bolovan sau un om minunat. E optiunea ta,nu depinde de sexul tau. Nu ne nastem fantastici. Invatam sa devenim asa. Nu inseamna ca,nascut baiat, ai un mot mai special in frunte si o stea. Sau ca,nascuta femeie ai un soare implantat in ochiul stang. Gandirea apartine tuturor,nu doar femeilor,nu doar barbatilor. Nu ar trebui sa ne intrecem,pentru ca,e foarte simplu: nu am exista unul fara celalalt.

8 păreri geniale:

worsakeend spunea...

Stii ce mi-a placut cand am lecturat prima data articolul tau?Faptul ca intr-o maniera originala,proprie tie..ai spus un adevar ce multi se feresc sa il gandeasca macar.Nu exista defapt nici-o competitie barbati-femei,ci doar fiecare parte isi vrea meritele recunoscute:barbatul ca suporta femeia,mai buna ori mai rea..si femeia,slava cerului..doreste ceva,tipic femeii..mai multa pretuire.

Cum ai spus si tu..unul fara celalalt,isi pierd esenta..

gargarita_bz spunea...

am de facut 2 completari:D...1.femeia in casa ei nu e sclava indiferent ce ar face si cat ar munci de ar curge apele d p ea mai cva k Volga,ci este o femeie minunata..o gospodina desavrasita.femeile kre cred k dak isi cresc copiii si stau la cratita snt sclave inseamna k alea snt putori cu acte in regula kre prefera s rupa un scaun de birou cu curu' si s plateasca o menajera sub pretextul k ete dom'le muncesc si knd ajung aksa odrasla nu mai stie dak snt mama,bunik,matusa,purcelu',catelu' etc....si 2.intr'adevar femeia si barbatul nu sunt facuti s s afle in competitie..ci sunt facuti s s completeze unul p celelalt si s formeze impreuna un intreg....:*:*:*:*:*

cafeaua de dimineata spunea...

@gargarita: da,sunt deacord cu completarea ta

Andryuu spunea...

Ce tare e textul tau....foarte amuzant. Pe scurt ai vrut sa zici ca locul femeii e la cratita! sau cu copiii si barbatii sa inventeze ceva (eventual poate iau vre-un premiu Nobel ceva)sau sa fie niste porci beti. Corect! nu ti-a scapat nimic :))
Dar cel mai mult mi-a placut cum ai inceput totul : barbatii nu-s mai buni ca femeile ; femeile nu-s mai bune ca barbatii ; nici macar nu sunt egali ... concluzie suntem unii mai prosti ca altii.

App... femeia este obiect sexual cel putin eu asa vad ca stau lucrurile

cafeaua de dimineata spunea...

treaba ta,nu ma bag eu pe inteligenta ta. ai inteles ce ai vrut tu,dragule. ;)

adrian ion spunea...

cred ca competitia barbati-femei e o inventie moderna care are radacini in trecut(si aici ma refer de la inceputuri,de cind au aparut religiile ce domina azi lumea).In general privind un pic regnul animal vedem ca exista deosebiri evidente intre sexe,atit fizice cit si de comportament,doar ca aici nici o specie nu constientizeaza diferentele,si viata isi continua ritmul normal,fara "razboaie"pe aceasta tema(care cred ca daca ar exista,ar duce la disparitie)ceea ce demonstraza clar ca totul e o stupidenie!Conceptul de egalitate are temei atunci cind vorbim de drepturi civile(votul,de exemplu),dar fizic sau fel de a fi,e total aberant.Natura acreat cele doua sexe diferit,dar totodata complementare,nu antagonice.Privind un pic egalitatea,vedem ca nici barbatii nu sunt egali intre ei,la fel ca si femeile.In aces "razboi" inutil fiecare "tabara" foloseste drep atuu extremele negative din cealalta "tabara".Cred ca,daca cele doua sexe erau antagonice,natura crea omul cu un singur sex(nu ma refer la masulin sau feminin)

cafeaua de dimineata spunea...

@adrian ion: ai perfecta dreptate!!

adrian ion spunea...

Doresc sa adug un comentariu,dar care nu are legatura cu subiectul,si anume referitor la scrierea cu prescurtari stupide de genul "kare,akasa,etc..",care e jenant,se pare ca unii nu au studiat abecedarul,sau au intrat la scoala direct intr-a doua.Fenumenul e destul de raspandit,cei care scriu asa se cred mai interesanti(poate).Cum ar fi sa ne trezim intr-o zi ca toate ziarele sunt scrise de acest mod jenant?Ori uitam limba romana?Poate fi aceasta o tema de articol sau dezbatere?

top