viata dupa moarte

1) versiunea taranul-roman
cum mori? La prasit. Era soare afara si dupa multa slanina obosesti repede. Te-au bocit toate babele din sat,ca ai fost om muncitor si bun,nu conteaza ca erai betiv ratat. In plus,faceai tuica buna. Si tineai casa.Aveai amante multe. 200. Toate mandre si cornute,cu lana deasa. Unde ajungi: in iad. pacatosule. bheee.

2) versiunea preot./crestin convins.
cum mori? De batranete. toata viata l-ai cinstit pe Dumnezeu. la 71 de ani erai inca virgin. Tineai post negru cinci zile din saptamana si de 18ani lumea te credea mort,pentru ca aratai ca o stafie. Se speriau de tine prin cimitir,prin oras,piata. Ai lucrat pentru biserica in rolul sfintelor moaste. Cand ai dat coltu' faceai o rugaciune. Unde ajungi? in rai. initial. langa actori,profesori si alti muritori de foame. Iti tresalta sufletul de bucurie pana cand sfantu' Petru isi aduce aminte ca la 73 de ani ai violat un baietel. Ajungi in iad,unde lucrezi cu juma' de norma ca moarte. Moartea adevarata mai ia vacanta,cateodata.

3) varianta metempsihoza:
cum mori? nu conteaza..oricum esti la a 7a reincarnare. ai trecut prin toate stadiile,ai fost pe rand: rama,porc,maimuta,ornitorinc,limbric,om. Nu prea vorbeai,mai degraba horcaiai. Te comportai ca animalele a caror viata ai experimentat-o: murdar,neingrijit,prost,pupincurist...ai murit suspect,cu o samanta de bostan infipta in gat. Unde ajungi? Nu ajungi. e metempsihoza,ce dracu'! In viata urmatoare vei fi o amiba. Esti incantat de idee.

4)versiunea hard-rock
cum mori? in timpu' unui ritual satanist sau in timpul unui concert in care iti rupi gatu' de la headbanging. Ai facut misto de Dumnezeu toata viata. Da' iti place de el ca are paru' lung.. unde ajungi? au vrut sa te trimita in iad,dar ti-ar fi placut. Ai fi facut o rockoteca in care tu si prietenii tai ati fi fumat la greu. Asa ceva e de evitat,asa ca te-au trimis in rai. sac!


5) versiunea telenovela

cum mori? de inima rea,cand aflii ca sotul tau este fratele tau,iar mama ta este,defapt,sora ta,tu esti fiica sotului tau si a mamei tale,menajera este cea mai buna prietena a fiicei tale,care e lesbiana,care au adoptat un baiat,care este fiul bunicii tale,care e matusa lui....... Unde ajungi? Nu stie nimeni.S-a plictisit Dumnezeu urmarindu-ti povestea. A schimbat canalu'.

6) versiunea atee

cum mori? Cum vrei. Cum nu vrei. Nu-i pasa lui Dumnezeu. Unde ajungi? Nicaieri. Te ingroapa,esti mort. pa-pa. Vrei sa ai si viata dupa moarte? Da' nu crezi ca vrei cam multe?

5 păreri geniale:

Vlad spunea...

I: Daca rockerii ajung in rai si manelistii in iad, unde ajung cluberii? (house, electro, etc...)
R: Intr.un loc cu multa "verdeata"

gargarita_bz spunea...

:)):)):)):))=))=))...c circ d om esti ma...de la sindromu da(w)n ti s trage si tie?:)):)):))=))..si mie:-j:)):)):X:X

anileve spunea...

buh...:))...tare asta...puteai sa mai dai cateva exemple...sa nu se simta unii exclusi :))...
app: artistii, scriitorii, muzicienii...mor din nebunie, (nu le mai incape imaginatia si creativitate in cap si inebunesc)...unde ajung? in carti...deci mor?

cafeaua de dimineata spunea...

pai artistii sunt nemuritori. hai,simte-te bine ca nu mai mori. nemuritoareo:X

adrian ion spunea...

dar care e versiunea politicianul-roman sau versiunea politaiul-roman,ca tare sunt curios?

top